Når holdene ikke arbejder: 10 grunde til Major

Copyright 2006 Colleen Kettenhofen

“Evne er, hvad du er i stand til at gøre. Motivation bestemmer, hvad du gør. Holdning bestemmer, hvor godt du gør det.” Lou Holtz

Der er en række årsager til, hvorfor hold ikke, og hvorfor der er en mangel på produktivitet eller ansvarlighed inden for forskellige teams på arbejdspladsen. I forbindelse med ledelse og teambuilding programmer over hele verden i de sidste ti år, hører jeg næsten dag og dagen ud af de vigtigste grunde til hvorfor hold er mere produktive. Teamledere rapporterer ofte til mig, “Der er ingen ansvarlighed.” “Vores teammedlemmer håndtere kommunikation og konfliktløsning anderledes, og ikke altid får.” Kommunikation og effektiv interpersonelle færdigheder er uundværlige redskaber til en holdets overlevelse. Ofte, brug en team simpelthen for en god “udluftning” spørgsmål under team building møder. Her er 10 af de mest almindelige årsager jeg høre at holde teams fra at opnå maksimal ydeevne:

1. bagholdsangreb. Hvis du er teamleder og bagholdsangreb er et spørgsmål, tyder på, at holdet kommer med en regel. Eksempel: Hvis der er nogen bagholdsangreb blandt teammedlemmer og de kan ikke løse det på egen hånd, det går før projektlederen.

2. afbryder. Dette er en fælles udfordring i møder. Har holdet kommer med en regel som “ingen får lov til at tale indtil anden personen er færdig og du hæve din hånd.” Husk, det starter med projektlederen.

3. “tangenter.” Et hold gå på tangenter i møder. Hvis du er teamleder, taktfuldt spørge resten af gruppen, hvis de ønsker at høre mere om spørgsmålet drøftes. Hvis ikke, lad personen ved, at de kan tale med dig privat efter mødet. Husk takt og diplomati.

4. klynker. Har en uskreven regel om at team medlemmer skal komme med en løsning, når de klager over. Et team holdt faktisk cue cards med en trist ansigt når nogen PEB overdrevent. Det tilføjet humor til møderne, men fik punktet på tværs.

5. ikke dele job viden, kommunikation. Dette er så vigtigt, det er i hver medarbejderens jobbeskrivelse. Deling af job viden, er færdigheder og ideer centrale for en holdets succes. Uanset hvor mange teambuilding øvelser du engagere sig i, vil ikke dit team være produktive uden denne simple regel.

6. langsommelighed. Er der en medarbejder, der er konsekvent sent? Hvad er virkningen på moralen i teamet? Har en personlig standard skriftligt for hvad der betragtes som “sent.” Dette hjælper også med ansvarlighed.

7. for mange pauser (eller for lang). Sæt antallet af pauser tilladt, sammen med tidsramme i jobbeskrivelser. Et alternativ er at få holdet komme med hvor mange pauser et gruppemedlem kan have på én dag. Omfatte antallet af minutter. Være specifik.

8. uorganiseret af delt arbejdsområde. 2 almindelige problemer: 1) delt arbejdsområde er så lille, det påvirker produktiviteten. 2) Hvis rodet “Oscar” og ren “Felix” deler arbejdsplads, har dem definere reglerne på hvad der anses for pæn og organiseret. Få dem til at spørge sig selv, “Er dette problem påvirker produktiviteten?” Jeg elsker det, når jeg går ind i en virksomheds pause rum og over vasken det lyder, “rydde venligst op efter dig selv. Din mor virker ikke her!”

9. overdreven personlig brug af internet eller telefon. I mit seminarer rundt om i verden hører jeg ofte klager fra personer, som modtager for mange joke e-mails. En anden fælles udfordring er en person i office taler højlydt mens på et personligt opkald. Har holdet definere reglerne. Mens alle kan lide at socialisere, hvad der anses for at være negativt påvirker holdets præstationer?

10. lækker fortrolige oplysninger. Hvad der anses for fortrolige? Være specifikke og sætte det skriftligt. Hold alle ansvarlige.

Effektiv kommunikation er nøglen til succes af alle hold. Samle dit team for en teambuilding møde. Har alle liste og diskutere ethvert potentielt uacceptable team adfærd. Er der nogen problemer eller aktiviteter skade holdet? Hvilke emner kunne påvirke holdet i fremtiden?

Skriv alt ned. Printe det ud og give alle en kopi. Der vil være flere “køb” fordi de var involveret i løsningerne. Hold alle ansvarlige. Uden ansvarlighed er der intet incitament til at ændre adfærd. Og dit teammedlemmer ønsker at se dig som en teamleder, der tager handling.

Endelig, hvordan klarer du som en rollemodel? I tænker hvordan at være en effektiv teamleder, husk dine folk vil se hvad du siger, og hvad vigtigere er, hvad du gør.

“Hvad vi forberede er, hvad vi skal få.” William Graham Sumner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.